Hvornår Er Man ældre? - Så Gammel Skal Du Være

17/02/2021 11:37
Billede: pixabay

Vi hører det tit i nyhederne, udtrykket "de ældre", men hvem er de ældre egentlig lige, hvem er det man taler om når man siger ældre?

Hvornår er man ældre? - Det er nok meget forskelligt hvad der menes med de ældre, men i mange snuheds sammenhæng bliver man betegnet som ældre når man er over 65 år, som før i tiden også var den alder man kunne gå på pension på. 

Om man er en ældre er vel egentlig relativt men det er sådan man bliver anset i samfundsrelaterede anliggende. 

Det kan som sagt være meget forskelligt hvornår man anses som ældre og måske kan grænsen i nogle tilfælde komme hel ned omkring de 50 år hvor det i andre tilfælde måske kan være helt oppe på 70 år. 

Så det kommer utrolig meget an på sammenhængen hvor man hører udtrykket i og man bliver derfor nød til at vurdere det ud fra de individuelle tilfælde. 

Der er også stor forskel på hvordan folks fysiske og psykiske form er, selv om de måske har samme alder, derfor kan nogle ting godt blive betegnet som henvist mod "de ældre" men altså ikke nødvendigvis indebære alle i den aldersgruppe. 

Flere indlæg

Hvad betyder seniorjob?

04/05/2021 12:00
Billede: Pixabay

Går du med tanker om, hvorvidt du måske kan få et seniorjob? Så skal du læse med her. Vi gennemgår hvad et seniorjob er, hvilke krav du skal opfylde for at få det, samt hvilke rettigheder du har. <…

Hvad er Ældre Sagen?

08/03/2021 18:32
Billede: Pixabay

Ældre Sagen er efterhånden blevet så stor og omfattende en organisation, at de på mange måder er blevet et direkte synonym med pensionisttilværelsen.

Hvad er Ældre Sagen? Ældre Sag…

Hvad får en pensionist?

01/03/2021 14:14
Billede: Pixabay

I Danmark har alle ældre mulighed for at nyde deres otium, uden at skulle arbejde til deres død. Man kan nemlig blive folkepensionist, hvor man modtager et beløb fra staten, som man kan leve for. H…

hvorfor falder ældre mennesker? - Derfor kan de falde

25/02/2021 10:09
Billede: Pixabay

hvorfor falder ældre mennesker? - Der kan være mange grunde til at ældre mennesker kan falde og hvis en ældre person først er faldet, så er der stor chance for at det sker igen. 

Hvilke medier bruger ældre? - Læs om det her!

22/02/2021 08:16
Billede: Pixabay

Medier kan efterhånden være mange ting og ses blandt andet i form af TV, aviser, magasiner, radio, sociale medier, sms, musik, reklamer og mange flere. 

Det der kendetegner et med…

hvad giver bedsteforældre til konfirmation? - Gode gaveideer!

18/02/2021 15:25
Billede: Pixabay

Det er svært at finde på gaver til andre, især når der er stor aldersforskel på en selv og den man skal give gaven til. 

Man vil også gerne gøre det godt som bedsteforælder og glæde si…