Hvad Får En Pensionist?

01/03/2021 14:14
Billede: Pixabay

I Danmark har alle ældre mulighed for at nyde deres otium, uden at skulle arbejde til deres død. Man kan nemlig blive folkepensionist, hvor man modtager et beløb fra staten, som man kan leve for. Herunder kan du læse mere om, hvad man får som folkepensionist.

Hvad får en pensionist? Er man på folkepensionen i Danmark anno 2021, så kan man som enlig se frem til et grundbeløb på 6.518 kroner pr. måned før skat, et pensionstillæg på 7.335 kroner pr. Måned før skat, samt en ældrecheck hvert år på 18.400 før skat. Formuegrænsen ligger i pt. På 91.900 kroner.

Dette var altså satserne for en enlig folkepensionist. Er man gift eller samlevende, så ser nogle af satserne en smule anderledes ud. Grundbeløbet er ens ligegyldigt om man er enlig eller ej, men pensionstillægget ligger på 3.707 kroner pr. Person for samlevende. Ældrechecken og formuegrænsen ændrer sig heller ikke, selvom man er samlevende.

En folkepensionist med derudover have en arbejdsindtægt på op til 122.004 kroner om året, uden at det påvirker dine øvrige ydelser. Tjener man mere, vil det indgå i beregningen. Husk, folkepension bliver ikke udbetalt automatisk, du skal derimod søge om det, når du nærmer dig tiden, hvor du vil trække tilbage. Du kan søge et halv år før du går på pension.

Tak til Moodings Til slut vil sige stort tak til Moodings, der har bidraget økonomisk til sidens tekst. Hos Moodings bestiller man specielt gerne Holmegaard. Tusind tak for støtten, siger vi.

Flere indlæg

Hvad betyder seniorjob?

04/05/2021 12:00
Billede: Pixabay

Går du med tanker om, hvorvidt du måske kan få et seniorjob? Så skal du læse med her. Vi gennemgår hvad et seniorjob er, hvilke krav du skal opfylde for at få det, samt hvilke rettigheder du har. <…

Hvad giver man ældre mennesker i gave?

21/04/2021 08:48
Billede: Pixabay / MabelAmber

Jo ældre man bliver, des flere ting har man som oftest og derfor kan det være svært at finde en perfekt gave til en ældre person.

Ældre i dag har mange flere penge til rådighed, en…

Hvad er Ældre Sagen?

08/03/2021 18:32
Billede: Pixabay

Ældre Sagen er efterhånden blevet så stor og omfattende en organisation, at de på mange måder er blevet et direkte synonym med pensionisttilværelsen.

Hvad er Ældre Sagen? Ældre Sag…

hvorfor falder ældre mennesker? - Derfor kan de falde

25/02/2021 10:09
Billede: Pixabay

hvorfor falder ældre mennesker? - Der kan være mange grunde til at ældre mennesker kan falde og hvis en ældre person først er faldet, så er der stor chance for at det sker igen. 

Hvilke medier bruger ældre? - Læs om det her!

22/02/2021 08:16
Billede: Pixabay

Medier kan efterhånden være mange ting og ses blandt andet i form af TV, aviser, magasiner, radio, sociale medier, sms, musik, reklamer og mange flere. 

Det der kendetegner et med…

Hvad kan man give sin bedstemor?

19/02/2021 17:28
Billede: Pixabay, waichi2021

Har du ikke en ønskeseddel at gå ud fra, når bedstemors fødselsdag, juleaften eller en tredje anledning nærmer sig? Bedstemødre ønsker sig jo gerne ting som: "dejlige børnebørn" eller "fred på…