Hvad Er Ældre Sagen?

08/03/2021 18:32
Billede: Pixabay

Ældre Sagen er efterhånden blevet så stor og omfattende en organisation, at de på mange måder er blevet et direkte synonym med pensionisttilværelsen.

Hvad er Ældre Sagen? Ældre Sagen er en landsdækkende forening, der har til formal at skabe en bedre tilværelse for alle landets pensionister og ældre. Ældre Sagen er primært drevet af frivillige, og opererer med en lang række mindre, lokale afdelinger. Ældre sagen har imponerende 910.000 medlemmer, der er fordelt over 215 afdelinger og 57 kommuner.

Ældre sagen kæmper altså de ældres sag, og er på mange måder det officielle talerør for alle ældre mennesker i Danmark. Ældre Sagen blev stiftet tilbage i 1986. Dette skete på initiativ af en fond ved navn Ensomme Gamles Værn. Blandt medstifterne var Bjarne Hastrup, der stadig den dag i dag er administrerende direktør, hvilket han har været siden starten, og er altså den eneste, der har siddet i den helt tunge stol i Ældre Sagen.

Ældre sagen er altså en meget stor organisation, der primært bliver drevet af de omkring 20.000 frivillige. Ældre sagen varetager ikke kun politiske interesser, det er også dem, der står for ting som besøgsvenner, aflastningsordninger, tryghedsopkald, hjælp til computeren, vågekoner, spisevenner og andre sociale arrangementer.

Her skal vi huske at takke: Moodings, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette tekstindhold. Hvor du køber et stort sortiment med sengetøj. Det årsagen til at Moodings får omtale i dette tekstindhold.

Flere indlæg

Hvad betyder seniorjob?

04/05/2021 12:00
Billede: Pixabay

Går du med tanker om, hvorvidt du måske kan få et seniorjob? Så skal du læse med her. Vi gennemgår hvad et seniorjob er, hvilke krav du skal opfylde for at få det, samt hvilke rettigheder du har. <…

Hvad giver man ældre mennesker i gave?

21/04/2021 08:48
Billede: Pixabay / MabelAmber

Jo ældre man bliver, des flere ting har man som oftest og derfor kan det være svært at finde en perfekt gave til en ældre person.

Ældre i dag har mange flere penge til rådighed, en…

Hvad får en pensionist?

01/03/2021 14:14
Billede: Pixabay

I Danmark har alle ældre mulighed for at nyde deres otium, uden at skulle arbejde til deres død. Man kan nemlig blive folkepensionist, hvor man modtager et beløb fra staten, som man kan leve for. H…

hvorfor falder ældre mennesker? - Derfor kan de falde

25/02/2021 10:09
Billede: Pixabay

hvorfor falder ældre mennesker? - Der kan være mange grunde til at ældre mennesker kan falde og hvis en ældre person først er faldet, så er der stor chance for at det sker igen. 

Hvilke medier bruger ældre? - Læs om det her!

22/02/2021 08:16
Billede: Pixabay

Medier kan efterhånden være mange ting og ses blandt andet i form af TV, aviser, magasiner, radio, sociale medier, sms, musik, reklamer og mange flere. 

Det der kendetegner et med…

Hvad kan man give sin bedstemor?

19/02/2021 17:28
Billede: Pixabay, waichi2021

Har du ikke en ønskeseddel at gå ud fra, når bedstemors fødselsdag, juleaften eller en tredje anledning nærmer sig? Bedstemødre ønsker sig jo gerne ting som: "dejlige børnebørn" eller "fred på…