Hvorfor Skal ældre Dyrke Motion - Derfor Er Det Sundt!

17/02/2021 09:08
Billede: Pixabay

Vi hører alle at motion og aktivitet er godt for os, hvad enten vi er unge eller gamle. 

Selv om vi når op i alderen og kan fristes til at droppe motionen, så er det altså ikke nogen god ide. 

Hvorfor skal ældre dyrke motion? - For ældre er det vigtigt at få daglig motion da fysisk aktivitet er med til at forebygge alverdens livsstilssygdomme og så viser studier at aktive personer generelt bliver ældre end ikke aktive personer.

Der findes mange former for motion som man kan udføre som ældre og det behøver ikke være en kedelig og træls aktivitet, som kun føles som surt arbejde. 

Der er rigtig mange hold man som ældre kan melde sig på for både at blive guidet til at motionere på forsvarlig vis, men som man sammentidig kan bruge som en social aktivitet i sin hverdag. 

Det er nemlig ikke kun motion der er godt for helbredet, det er sociale aktiviteter nemlig også, så man få set nogle mennesker og har en omgangskreds, desuden bliver træning lidt sjovere når man har nogle at gøre det sammen med. 

Som ældre er det en god ide at melde sig til holdtræning særligt egnet til ældre, da det er mere skånsomme øvelser der bruges her, som beskytter led. 

Flere indlæg

Hvad kan man lave som pensionist?

23/03/2023 11:10
Billede: Pixabay, pasja1000

Er du lige blevet pensionist, så kan det pludseligt være noget af en omvæltning, når du ikke skal op på arbejde hver dag, når du har gået på arbejdsmarkedet i mange år.

Sådan ville jeg i hver…

Hvor mange ældre bor på plejehjem?

18/05/2022 09:34
Billede: Pixabay, Elf-Moondance

I 2021 var der 3,6 % af de ældre mennesker over 65 år, der boede på plejehjem i Danmark. 

Dette lyder ikke som særlig meget og der er faktisk også kun tale om 41.000 ældre, som er 100 % …

Hvorfor er motion vigtigt for ældre?

25/03/2022 11:20
Billede: Pixabay, MabelAmber

Daglig motion er godt for alle aldre, uanset om du er 10 år eller 95 år. Motion er med til at forbedre blodomløbet og har en forebyggende effekt på hjertesygdomme og risikoen …

Hvad betyder seniorjob?

04/05/2021 12:00
Billede: Pixabay

Går du med tanker om, hvorvidt du måske kan få et seniorjob? Så skal du læse med her. Vi gennemgår hvad et seniorjob er, hvilke krav du skal opfylde for at få det, samt hvilke rettigheder du har. <…

Hvad giver man ældre mennesker i gave?

21/04/2021 08:48
Billede: Pixabay / MabelAmber

Jo ældre man bliver, des flere ting har man som oftest og derfor kan det være svært at finde en perfekt gave til en ældre person.

Ældre i dag har mange flere penge til rådighed, en…

Hvad er Ældre Sagen?

08/03/2021 18:32
Billede: Pixabay

Ældre Sagen er efterhånden blevet så stor og omfattende en organisation, at de på mange måder er blevet et direkte synonym med pensionisttilværelsen.

Hvad er Ældre Sagen? Ældre Sag…