Hvorfor Er Motion Vigtigt For ældre?

25/03/2022 11:20
Billede: Pixabay, MabelAmber

Daglig motion er godt for alle aldre, uanset om du er 10 år eller 95 år. Motion er med til at forbedre blodomløbet og har en forebyggende effekt på hjertesygdomme og risikoen for blodpropper, forhøjet blodtryk og stivhed i muskler og led. Derudover giver regelmæssig motion også bedre humør og et bedre mentalt helbred, fordi der udskilles en masse endorfiner i hjernen. 

For ældre over 65 år anbefales det at man dyrker mindst 30 minutters motion om dagen og så i moderat intensitet. Det vil sige en cykeltur, en rask gå tur eller svømning. Mindst to gange om ugen anbefales aktiviteter med mindst tyve minutters varighed og som inkluderer forhøjet puls og gerne træning der styrker muskulaturen. Med alderen stiger risikoen imidlertid for, at man mister sin funktionsevne og ikke længere kan klare hverdagen selv. Derfor er det særlig vigtigt for ældre at vedligeholde kroppens bevægelighed, kondition og balanceevne og så vidt muligt bevare kroppens muskel- og knoglestyrke.

Så hvorfor er motion vigtig for ældre? - Jo kort sagt er motion med til at forbedre balanceevnen, kroppens bevægelighed, kondition og især er det med til at man kan klare sig bedre i hjemmet. Derudover vil det også være med til at man kan holde sig ung med sine børn og børnebørn. Så alt i alt er der inden grund til ikke at motionere! 

Dette tekstindhold er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Der kan du blandt andet købe: sølv øreringe. Det årsagen til at Perlen Odense får omtale i dette tekstindhold.

Flere indlæg

Hvor mange ældre bor på plejehjem?

18/05/2022 09:34
Billede: Pixabay, Elf-Moondance

I 2021 var der 3,6 % af de ældre mennesker over 65 år, der boede på plejehjem i Danmark. 

Dette lyder ikke som særlig meget og der er faktisk også kun tale om 41.000 ældre, som er 100 % …

Hvad betyder seniorjob?

04/05/2021 12:00
Billede: Pixabay

Går du med tanker om, hvorvidt du måske kan få et seniorjob? Så skal du læse med her. Vi gennemgår hvad et seniorjob er, hvilke krav du skal opfylde for at få det, samt hvilke rettigheder du har. <…

Hvad giver man ældre mennesker i gave?

21/04/2021 08:48
Billede: Pixabay / MabelAmber

Jo ældre man bliver, des flere ting har man som oftest og derfor kan det være svært at finde en perfekt gave til en ældre person.

Ældre i dag har mange flere penge til rådighed, en…

Hvad er Ældre Sagen?

08/03/2021 18:32
Billede: Pixabay

Ældre Sagen er efterhånden blevet så stor og omfattende en organisation, at de på mange måder er blevet et direkte synonym med pensionisttilværelsen.

Hvad er Ældre Sagen? Ældre Sag…

Hvad får en pensionist?

01/03/2021 14:14
Billede: Pixabay

I Danmark har alle ældre mulighed for at nyde deres otium, uden at skulle arbejde til deres død. Man kan nemlig blive folkepensionist, hvor man modtager et beløb fra staten, som man kan leve for. H…

hvorfor falder ældre mennesker? - Derfor kan de falde

25/02/2021 10:09
Billede: Pixabay

hvorfor falder ældre mennesker? - Der kan være mange grunde til at ældre mennesker kan falde og hvis en ældre person først er faldet, så er der stor chance for at det sker igen.