Hvad Kan Man Lave Som Pensionist?

23/03/2023 11:10
Billede: Pixabay, pasja1000

Er du lige blevet pensionist, så kan det pludseligt være noget af en omvæltning, når du ikke skal op på arbejde hver dag, når du har gået på arbejdsmarkedet i mange år.

Sådan ville jeg i hvert fald selv have det.

Men hvad skal man så bruge sin tid på, nu hvor der er meget mere af den?

Seniorhus

I nærheden af mit arbejde er der et såkaldt Seniorhus. Her samles ældre, eksempelvis pensionister, hvor der bliver tilbudt forskellige aktiviteter i løbet af ugen, som man kan komme og deltage i. Disse aktiviteter kan være Bridge, Strikkeklub, Bogklub eller bare hyggelige arrangementer, hvor der kommer mennesker eller ting udefra, der laver en form for underholdning.

Jeg synes et seniorhus er en virkelig genial ide, fordi det er med til at få folk ud af deres hjem, som måske ikke har været vant til andet end arbejde. Samtidig får de muligheden også for at få snakket en masse og socialisere sig.

Hobbyer

Ovenstående eksempler på aktiviteter kan også være noget, du selv laver privat og ikke igennem et seniorhus. Det kan også være, du har en helt specifik hobby, du ikke har kunne dyrke længe, som du har tid til at bruge tid på igen.

Du skal vide, at dette tekstindhold er udviklet for Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet smykker til børn.

Flere indlæg

Hvor mange ældre bor på plejehjem?

18/05/2022 09:34
Billede: Pixabay, Elf-Moondance

I 2021 var der 3,6 % af de ældre mennesker over 65 år, der boede på plejehjem i Danmark. 

Dette lyder ikke som særlig meget og der er faktisk også kun tale om 41.000 ældre, som er 100 % …

Hvorfor er motion vigtigt for ældre?

25/03/2022 11:20
Billede: Pixabay, MabelAmber

Daglig motion er godt for alle aldre, uanset om du er 10 år eller 95 år. Motion er med til at forbedre blodomløbet og har en forebyggende effekt på hjertesygdomme og risikoen …

Hvad betyder seniorjob?

04/05/2021 12:00
Billede: Pixabay

Går du med tanker om, hvorvidt du måske kan få et seniorjob? Så skal du læse med her. Vi gennemgår hvad et seniorjob er, hvilke krav du skal opfylde for at få det, samt hvilke rettigheder du har. <…

Hvad giver man ældre mennesker i gave?

21/04/2021 08:48
Billede: Pixabay / MabelAmber

Jo ældre man bliver, des flere ting har man som oftest og derfor kan det være svært at finde en perfekt gave til en ældre person.

Ældre i dag har mange flere penge til rådighed, en…

Hvad er Ældre Sagen?

08/03/2021 18:32
Billede: Pixabay

Ældre Sagen er efterhånden blevet så stor og omfattende en organisation, at de på mange måder er blevet et direkte synonym med pensionisttilværelsen.

Hvad er Ældre Sagen? Ældre Sag…

Hvad får en pensionist?

01/03/2021 14:14
Billede: Pixabay

I Danmark har alle ældre mulighed for at nyde deres otium, uden at skulle arbejde til deres død. Man kan nemlig blive folkepensionist, hvor man modtager et beløb fra staten, som man kan leve for. H…