Hjem > Min Alder

Skilsmisse børnebørn - min udfordring

Af: Pia Brændstrup - 12. juni 2018 10:14 274

Skilsmisse børnebørn - en uforuset udfordring

Åh, vi skal have familiefødselsdag igen. Og igen opstår der store udfordringer med at få tingene til at gå op, når ens børn er skilt og har børn i 2 forskellige familier.

I vores familie har vi 2 børnebørn med samme far, vores søn, og 2 forskellige mødre.

Hold da op det giver mange udfordringer og også nogle gange søvnløse nætter. 

 

Nogle familie kan det bedre end andre

Jeg har lige været sammen med en skøn kvinde, Helle, som også er farmor ligesom jeg.
Hun fortalte, at hendes ex-svigerdatter havde lånt deres hus, mens de selv var på ferie, fordi svigerdatteren var ved at skrive eksamensopgave.
Det var lettere for hende, når de lånte farmors hus, fordi der var mere plads til de 2 børnebørn.
Helle fortalte også, at hun var så glad, fordi hun, på trods af skilsmissen, havde fået det bedste af det hele. Hun havde fortsat et godt forhold til sin svigerdatter, børnebørn og sin søn. Hendes søn og svigerdatter var meget unge, da de selv fik børn, og i længden duede det bare ikke at bo sammen som en familie.

 

Min familie er ikke en af dem

I min familie har vi en masse problemer, fordi børnebørnene bor 2 forskellige steder.
Vi må ikke invitere begge børnebørn på samme tid, og vi må ikke være sammen med det ældste barnebarn, der bor sammen med sin mor og en ny far, fordi min søn ønsker, at vi skal være lige meget sammen med de to børnebørn og helst på samme tid, når de begge er hos far.
De har en 11/3 ordning, så han er kun hos far hver anden weekend.

I praksis betyder det, at vi næsten aldrig ser nogen af børnebørnene. Heldigvis har begge børnebørn god kontakt med deres morfamilier, så de har stadig god kontakt med bedsteforældre. Det er bare så dejligt at vide.
Jeg synes nemlig, at bedsteforældre kontakten er vigtig.

 

Ikke farmor som min egen mor var mormor

Jeg ved godt, at jeg ikke er farmor på samme måde, som min mor var mormor. Nok især fordi hun ikke arbejdede ret meget, i perioder slet ikke, og så fordi jeg kom meget på besøg med børnene, både hos min forældre og svigerforældre.

Jeg arbejder lige så meget, som børnebørnenes forældre gør.
Jeg henter ikke lige fra børnehaven eller passer ved sygdom. Jeg vil gerne have dem på besøg, men mim søns nuværende familie bor langt væk. Derfor skal det primært foregå i weekenden, hvor min søn gerne selv vil være sammen med sine børn.
Derfor er det nu nærmest kun ved fødselsdage og andre mærkedage, vi ses.

Det er en skam, fordi jeg synes, der er rigtig meget godt i, at bedsteforældre og børnebørnene er sammen på andre præmisser, end dem forældrene kan give dem.
Det er min store hjertesorg, og jeg kan ikke finde ud af, om det skyldes, at jeg er farmor?
Men da jeg også har 2 piger, så kan jeg jo håbe på, at det bliver anderledes, når/hvis pigerne får børn.

 

Hvordan synes du det er at være en del af en skilsmisse børnefamilie som bedsteforælder?
Kom med din kommentar i feltet nedenfor.

Kommende events

Dagens Virksomhed